OPĆI PODACI :

DRUŠTVO ZA TRGOVINU I USLUGE PLANET OBUĆA D.O.O. , SOMBOR

Adresa : Sombor , INDUSTRIJSKA ZONA JUG 3

APR- REPUBLIKE SRBIJE BD 18232/2010

MATIČNI/REGISTARSKI BROJ : 20165863

TEMELJNI UPISANI KAPITAL IZNOSI 2.630.130,00 RSD  , uplaćen u cijelosti

 

OSOBA NADLEŽNA ZA ZASTUPANJE DRUŠTVA: Zvonko Filipović

 

KORISNIČKA PODRŠKA 

NAČINI PLAĆANJA

http://test.planet-obuca.com/placanje%20srbija.jpg

REKLAMACIJE

U slučaju reklamacije na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o uslovima za obavljanje prometa robe, vršenja usluge prometa i inspekcijskom nadzoru i Zakona o obligacionim odnosima.

Trgovac je dužan kupcu na osnovu reklamačnog zapisnika odgovoriti najkasnije u roku od 8 dana od dana sačinjavanja reklamačnog zapisnika.

U skladu s odredbama spomenutih zakona za opravdane reklamacije trgovac je dužan izvršiti:

- zamenu obuće sa nedostatkom drugom obućom bez nedostatka, a koja se nalazi u prodavnici;

- vrši se kupcu povrat iznosa plaćenog za reklamiranu obuću;

- vrši se popravak reklamirane obuće odnosno otklanjanje nedostatka na istoj ili

- ne priznaje reklamaciju jer nema odgovornsoti proizvođača za nedostatak.

Smatra se da je reklamacija opravdana ako je nedostatak na obući nastao zbog materijalnog nedostatka, tj. zbog nedostatka samog materijala ili proizvodnje. Ne može biti opravdana reklamacija zbog nepravilnog korištenja obuće. Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda. Ako to nije slućaj, zahtjev za reklamacijo da obuća propušta vodu nije opravdana reklamacija.

Kada se utvrdi da reklamacija nije opravdana, kupcu se vraća reklamirana roba uz pismeno obrazloženje zbog kojega nije priznata reklamacija.

Kupac podnosi zahtev za reklamacijom u pravilu u prodavaonici gde je roba kupljena. Rok za podnošenje reklamacija na osnovu materijalnog nedostataka je šest (6) meseci od dana kupovine uz obavezno prilaganje originalnog fiskalnog računa o kupovini. U primeru da je reklamacija opravdana i nesporna istu rešava poslovođa prodavaonice. Ako je reklamacija sporna ista se prosleđuje komisiji za rešavanje reklamacija. Izuzetno se može izvršiti reklamacija u najbližoj prodavnici, ako je roba kupljena u mjestu izvan mjesta boravka kupca.

Obuća koja je kupljena kao roba s greškom i zbog označene greške je odobren % popust na maloprodajnu cenu, ne podlježe reklamaciji na osnovu navedene greške.

Za kupljenu robu koja nema materijalni nedostatak i nije upotrebljavana (nošena obuća) prodavatelj u skladu s važećim zakonima nema zakonske obaveze vratiti novac. U slućaju da kupljena obuća ne odgovara, odnosno nema materijalni nedostatak, a u skladu s posebnim uzancama u trgovini na malo i dobrim poslovnim običajima, trgovac omogućava kupcu da izvrši zamenu kupljene robe za bilo koju robu iz njegovoga asortimana. U tom primeru kupac mora da vrati robu u originalnoj ambalaži i uz predočenje fiskalnog računa.

 

ODRŽAVANJE OBUĆE

Za svu obuću važi pravilo da je strogo zabranjeno pranje u mašini za pranje veša.

 Prema važećim zakonima, obuća se označava piktogramima, odnosno grafičkim oznakama koje pokazuju od kojih materijala je napravljeno lice, podstava i đon obuće.Sva obuća ima svoja svojstva vezana za upotrebu u zavisnosti od vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjeg dela obuće, vrstu đona, načinu izrade same obuće, odnosno na posebne tehnologije kod obrade materijala i izrade obuće.Prema vrsti materijala koji je upotrebljen za izradu gornjeg dela obuće se koristi za različite namene. Npr. obuća koja je napravljena od vulkanizirane gume, primerena je za korištenje u izrazito vlažnim uslovima. Zbog napredne tehnologije za istu namenu je upotrebljiva obuća i od drugih materijala pod uvetom da je kod izrade korištena posebna membrana, kao što je GORATEX, SYMPATEX i drugi materijali čiji nazivi uglavnom završava sa TEX. Takva obuća je primerena za nošenje u izrazito vlažnim uslovima, ali treba imati u vidu da nakon boravka u tim uslovima  sat-dva gubi svoja svojstava i propušta vodu.Obuća od prirodne kože, ako nije obrađena posebnim tehnološkim procesima, nije primerna za upotrebu u izrazito vlažnim uslovima. Naime, koža je prirodni materijal i njena prirodna osobina je da upija vodu. Ova prirodna osobina kože se može umanjiti korišćenjem posebnih sredstava  za impregnaciju obuće koje se mogu kupiti u prodavnicam s obućom. Dobra osobina prirodne kože je da omogućava da noga u obući od kože "diše".Obuća od veštačkih  materijala ima nešto bolje osobine od prirodne kože, jer je osobina upijanja vode dosta slabija, ali zato i "disanje" noge nije moguće kao kod prirodnih materijala.

Obuća izrađena od brušene kože nije uopšte primerna za nošenje u izrazito vlažnim uslovima. Obuća od ovakvih materijala namenjena je samo za nošenje po  suvom  vremenu.Kod izrade obuće bitno je obratiti pažnju da li je gornji deo  spojen s đonom lepljenjem ili šivanjem. Naime, kod izrade obuće šivanjem ista je mekanija, ali nije prikladna za upotrebu u izrazito vlažnom vremenu. Obuća koja je izrađena lepljenjem  je prikladnija za upotrebu u vlažnom vremenu i to pogotovo ako je gornji deo  od veštačkog materijala.

Za kupce je bitno da obuća nije vodonepropusna ukoliko to nije izričito navedeno u deklaraciji proizvoda.Platnena obuća je namenjena za suvo vreme, jer je izrađena od tekstila. Važno je napomenuti da se ova obuća ne smije prati niti ručno niti mašinski, jer izrada obuće, tekstilni materijal gornjeg dela  i spanjanje đona lepljenjem to onemogućava.Bitno je da kupci obuću upotrebljavaju prikladno uvjetima za koje je namjenjena, a isto tako da održavaju obuću u skladu s deklaracijom i na primeren  način. Korišćenje i održavanje obuće u suprotnosti s njenom namjenom direktno utiču na nemogućnost uvažavanja   reklamacije.

POSAO U PLANET OBUĆI

Ukoliko i vi želite postati deo uspešnog tima najvećeg maloprodajnog lanca obuće možete nam poslati molbu sa biografijom na email:planetobuca@gmail.com ( uz naznaku za Odjel ljudskih resursa)

DETALJNO O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

PLANET OBUĆA(www.planet-obuca.com) obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza (ime i prezime,e-mail adresu); informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PLANET OBUĆA (www.planet-obuca.com) i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti te se obvezuju da će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti,neće ih distribuirati,objavljivati,davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Kontakt osobe za zaštitu podataka:planetobuca@gmail.com; 01/2854-444

nova kolekcija